Zamieszczone przez PAOLO ESCO
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
muszę zamówić komplet letnich i nie wiem, na co sie teraz zdecydowac.... rozmoar st. 195/65R15 . Od 2009 r jeździłem na Fulda Ecocontrol i jestm zadowolony, wcześniej miałem tez takie na poprzednim aucie...
ale zestarzały sie i nie wiem, czy znowu zamawiac fuldy.
W grę wchodzą Fulda Ecocontrol, Uniroyal RainExpert
O tych ostatnich nic nie wiem. szukam ludzi, którzy jeździli na ww oponach łącznie z Fuldą i mogą porównać i mi doradzić... które najlepiej trzymają sie drogi, nie pływają i są wytrzymałe..
Na fuldach zrobiłem 100kkm i jeszcze bieżnika jest ok 4-4,5mm, czyli mogę powiedziec że mało sie ścierała, ale z racji wieku trza sie ich pozbyc...
poradzicie? prosze o opinie tylko ww opon, nie kupie nic tańszego a tym bardziej chińskiego , więc prosze nie pisac o innych np, szwagier ma i se chwali...
Komentarz
-
-
a jak z szumem albo ściąganiem auta na tych uniroyalach?
a jakieś porównanie moze do fuld ktoś napisze, jeździł ktoś na obu?
pojawiły się jeszcze Fulda Ecocontrol HP, jakiś inny model, ale już pare razy przeczytałem że nikną w oczach, tak szybko sie ścierają...
a jak ze ścieralnością tych Uniroyal ?
Komentarz
-
-
Tak w pewnym uproszczeniu:
Fulda - cisza
Uniroyal - lepsza przyczepność na mokrej nawierzchni.
Chociaż jak na moje to najlepiej byłoby dopłacić do Dunlopów Sport Bluresponse 195/65 R 15 91H - zupełnie inna opona, chociaż droższa.Zapraszam po zimowe opony na sezon 2016/2017 do wszystkich modeli Skody Octavia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OponyLux.plChociaż jak na moje to najlepiej byłoby dopłacić do Dunlopów Sport Bluresponse 195/65 R 15 91H - zupełnie inna opona, chociaż droższa.
M.666 4U
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez beavisoZamieszczone przez OponyLux.plChociaż jak na moje to najlepiej byłoby dopłacić do Dunlopów Sport Bluresponse 195/65 R 15 91H - zupełnie inna opona, chociaż droższa.
M.Zapraszam po zimowe opony na sezon 2016/2017 do wszystkich modeli Skody Octavia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PieTrzaKJa na BluResponsach 205/55R16 pływania nie zauważyłem.
Za to zużywają się... szybko.
Nie zauważyłem również śladów nadmiernego zużycia.
W sezonie letnim przejechałem jakieś 10 000 km.
Moim zdaniem pływanie i nadmierne zużycie mogą wynikać ze sposobu jazdy lub stanu zawieszenia.
Ja jeżdżę spokojnie, raczej po emerycku.
Moje poprzednie opony, Goodyear EfficentGrip, przez sześć sezonów nie zdążyły wyząbkować, choć wszyscy straszyli, że te opony ząbkują w oczach... :lol:
Komentarz
-
-
Turanzy to opony bardziej do grzecznej jazdy, komfortowe, z niższym spalaniem.Zapraszam po zimowe opony na sezon 2016/2017 do wszystkich modeli Skody Octavia
Komentarz
-
-
to może Yokohama Parada ?? te się dobrze trzymają :-)
[ Dodano: Sro 28 Sty, 15 21:41 ]
Zamieszczone przez majuDJNiższe spalanie? Hmm jak mają tylko etykiety C, B?Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez howardto może Yokohama Parada ?? te się dobrze trzymają :-)
[ Dodano: Sro 28 Sty, 15 21:41 ]
Zamieszczone przez majuDJNiższe spalanie? Hmm jak mają tylko etykiety C, B?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez majuDJZamieszczone przez OponyLux.plTuranzy to opony bardziej do grzecznej jazdy, komfortowe, z niższym spalaniem.Zapraszam po zimowe opony na sezon 2016/2017 do wszystkich modeli Skody Octavia
Komentarz
-
-
Panowie co brać?
4x Goodyear Efficientgrip 205/55R16 91V DOT 27/13 z przebiegiem 8km po samochodzie testowym za 650zł
vs,
4x Bridgestone TURANZA T001 205/55R16 91H DOT 33/14 za 800zł z przebiegiem 6km i zaraz zdjęte z nowego samochodu
vs.
4x 205/55R16 91H UNIROYAL RAINSPORT 3 DOT 38/14 nówki z etykietami jeszcze za 800zł
Komentarz
-
-
Goodyeary będę miały świetne parametry, ale dlaczego ktoś po 8 tys je sprzedaje? Czy to faktycznie 8km?
Po nich Turanzy, potem Uniroyale.Zapraszam po zimowe opony na sezon 2016/2017 do wszystkich modeli Skody Octavia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OponyLux.plGoodyeary będę miały świetne parametry, ale dlaczego ktoś po 8 tys je sprzedaje? Czy to faktycznie 8km?
Po nich Turanzy, potem Uniroyale.
Tak one wyglądają:
Tylko troszkę się obawiam bo mam identyczne tylko z 2009r i mają 3,5- 4mm bieżnika ale trzęsie na nich kierownica niemiłosiernie i jest bicie przy hamowaniu. A to wina na bank opon lub felg, bo na zimowych stalówkach nie ma miejsca bicie przy niektórych prędkościach i np powyżej 120km/h to kierownica trzęsie jak oszalała, a po powolnym toczeniu jak bym miał koła nie okrągłe tylko kwadratowe. Więc niby najtaniej wychodzą, ale żeby nie było tak jak z obecnymi. Na dodatek na starych goodyearach wydaję mi się nierównomiernie zużyty bieżnik.
Komentarz
-
Komentarz